<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=241066823005528&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inbound sales er en helhetlig salgsmetodikk tilpasset den moderne kjøperen.

Kontakt oss Fortell meg mer

Makten har flyttet seg fra selger til kjøper.

Internett har endret dagens kjøperatferd fullstendig: Nå er det kjøperen – ikke selgeren – som sitter med kontrollen i salgsprosessen. Kjøpsreisen starter som oftest på nett. Når du først hører fra en potensiell kunde, har han eller hun allerede tatt 60–90 % av kjøpsbeslutningen, på helt egne premisser. Resultatet blir gjerne en salgsprosess som kommer på kollisjonskurs med kjøpsreisen. Derfor må du jobbe etter helt andre strategier enn tidligere.Bedre innsikt i salgstrakten

Inbound sales gjør at du kan administrere og fylle salgstrakten effektivt i stedet for å jobbe med Excel-ark. Med sanntidsinnsikt i (verdien av) nåværende salgsavtaler sikrer du pålitelig salgsprediksjon.Bedre leads fra markedsavdelingen

Som selger er det ingen vits i å kaste bort tiden på feil leads. Når markedsavdelingen leverer interessante og kvalifiserte leads til salgsavdelingen, kan du følge opp de leadene som fører til lukket salg.Ta kontakt med prospekter som befinner seg i kanalene dine

Det er prospekter i kanalene dine som du kanskje ikke vet om. Identifiser disse og utarbeid målrettede salgstiltak for å gjøre dem til kunder.Vinn flere salg

Å administrere salgstrakten, kvalifisere leads og implementere CRM-system har ett mål for øye: flere kunder for din bedrift.

Inbound sales-metodikken

Fra produktorientert salg til kundefokusert salgsprosess. Dette oppnår du via følgende fire trinn:

1. Identifiser


Identifiser muligheter i fokusmarkedet

Mange salgspersoner fokuserer ikke nok på kjøperne som er aktive i kjøpsprosessen. Dermed blir salgsarbeidet basert på slump. Når du praktiserer inbound sales, identifiserer du aktive kjøpere i fokusmarkedet – de som ser etter en løsning på sitt problem. Deretter følger du opp kjøpere som er kommet langt i kjøpsprosessen. Dette gir deg markedskvalifiserte leads.

2. Kontakt


Følg opp de riktige leadene

Masseutsendte e-poster og upersonlige henvendelser duger ikke lenger. I dag må du møte kjøperen på riktig arena, til riktig tid, med et personalisert budskap og en hjelpende hånd. Gjør god research, lytt og forstå kundens problemer før du tilbyr en løsning. Resultatet: salgskvalifiserte leads.

3. Utforsk


Finn ut om det er grunnlag for lønnsomt samarbeid

Tradisjonelle leverandører går umiddelbart inn i rutinemessig selgermodus når et lead viser interesse. Leverandører som praktiserer inbound sales, derimot, avklarer først om deres løsning vil være en god match. Når du som inbound-selger utforsker de salgskvalifiserte leadenes utfordringer eller mål, oppnår du tillit. Viser det seg at det du tilbyr, stemmer overens med deres behov, utfordringer eller mål, da blir disse kvalifiserte leadene til salgsmuligheter. Dermed bruker du tiden din på de bedriftene hvor du faktisk kan bidra til vekst.

4. Gi råd


Personaliser tilnærmingen for økt salg

En salgspresentasjon som tar høyde for kjøperens reelle forretningssituasjon, treffer bedre enn en som går på autopilot. Bruk informasjonen du fikk i undersøkelsesfasen, til å kommunisere på kjøperens premisser. Så gir du råd om hvordan din løsning vil bidra til at de når sine forretningsmål. Resultat: økt salg.

1

Slik hjelper Techweb deg

Uten strategi, ingen suksess. For å sikre at inbound sales gir deg flere kunder, er første steg å utarbeide en plan for kampanjen. Denne danner grunnlaget for et lønnsomt samarbeid.

Workshoper om inbound sales

Sammen gjennomfører vi fire workshopper om inbound sales. Vi gir salgsteamet ditt grundig innføring i metodikken. Salgskursingen munner ut i en resultatorientert plan – en Inbound Sales Blueprint.

Grunnleggende om inbound sales

Hva er inbound sales? Hvordan fungerer det i praksis? Hvilke faser består salgsmetoden av? Du får svar på alt i løpet av workshopene. Vi definerer også forretningsmål og de analoge og digitale ressursene du skal bruke til dette.

Marked og strategi

Vi identifiserer vekstmuligheter for din virksomhet ved å definere fokusmarkeder, og hvordan vi henvender oss strategisk til disse. Hvilke nøkkelaktører i salgsprosessen må vi forholde oss til? Hvilke personaer hører inn under nøkkelaktørene?

Salgsprosessen

Vi begynner med inbound sales-prosessen. Hvilke tiltak hører til hver enkelt fase av kjøpsreisen? Og hvordan iverksetter du tiltakene i praksis? Vi tar også for oss pipeline: Hvordan jobber du med ulike avtalefaser og pålitelig salgsprediksjon?

Inbound Sales Blueprint

Inbound Sales Blueprint er metodeplanen vi kommer frem til i workshopene. Den tar for seg prinsippene for vellykket bruk av inbound sales og tjener som en veiledning til å utarbeide målrettede salgstiltak.

2

Inbound sales blueprint

Dagens kjøperatferd tvinger markeds- og salgsavdelingen til å arbeide på nye måter – rettere sagt til å samarbeide. Det må en grundig strategi til for å gjøre denne prosessen så effektiv som mulig. Med Inbound Sales Blueprint får du verktøyene som sikrer et smidig samarbeid mellom markeds- og salgsavdelingen.

Når vi setter Inbound Sales Blueprint ut i livet, fokuserer vi på å ta i bruk salgsverktøy (f. eks. CRM) i salgshverdagen, og på å iverksette målrettede salgstiltak. Vi gjør alltid dette med samme mål for øye: å tiltrekke nye kunder.CRM

Organiser, administrer og fyll salgstrakten med et system som spiller på lag med salgsmetoden du bruker. Dropp styret med Excel-ark og innfløkte CRM-systemer – og få sanntidsinnsikt i (verdien av) løpende salgsavtaler.Sales alignment

Salg og marked jobber ofte i hver sin silo – men sammen utgjør de nøkkelen til vekst. Ved å identifisere felles mål, prosesser, KPI-er og kvalifisering av leads skaper du samhandling mellom de to avdelingene. Og dermed genererer du flere og bedre leads.Sales enablement

Inbound sales er ikke en taktikk, men en helhetlig strategi som må forankres i hele salgsorganisasjonen. De rette verktøyene og prosessene peker ut retningen, men det må mennesker til for å gjennomføre det i praksis. Gjennom handlingsorienterte tiltak vil du og salgsteamet ditt lukke enda flere salg.

Dette sier kundene våre

Ofte stilte spørsmål

 • Hvorfor er inbound sales relevant?

  Akkurat som kjøpere har utviklet seg til å forvente personalisering fra markedsføringen, forventer de også den samme verdifulle og informative reisen når de konverterer til et SQL (Sales Qualified Lead) og blir en del av din salgsprosess. Hvis den reisen ikke samsvarer med det de har opplevd så langt, vil du kontinuerlig miste salgsklare leads.

 • Kan dere bistå med å føle opp leads?

  Nei, vi kan ikke jobbe direkte med leadene for deg, men gjennom et samarbeid på inbound marketing bistår vi med å skape flere salgskvalifiserte leads.

 • Må vi ha inbound marketing for å få utbytte av inbound sales?

  Nei, hvis primærbehovet deres er å optimalisere salgsprosessen, og dere får mange innkommende leads, må dere ikke praktisere inbound marketing for å se gode resultater av inbound sales.

 • Hvor kjapt kan vi komme i gang?

  Typisk i løpet av 3-5 arbeidsdager kan vi være i gang, men vi setter eksisterende kunder først i køen.

Vil du vite mer om inbound sales?

Lurer du på om inbound sales er rett strategi for virksomheten? Book et tidspunkt rett i min kalender eller benytt deg av kontaktskjema, så lover jeg å gi deg en ærlig vurdering.

Knut Pedersen - Inbound marketing- og forretningsrådgiver

Knut Pedersen
CEO / senior forretningsrådgiver

+47 93 088 164   knut@techweb.no