<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=241066823005528&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Inbound marketing er en helhetlig strategi for å få flere leads, økt salg og sterkere merkevare.

Avtal kartleggingssamtale Utforsk inbound

93 % av alle B2B-salg starter med et Google-søk.

Kundene har tatt makten. Nå vil de ta sine kjøpsbeslutninger helt på egen hånd. De søker på nettet etter løsninger, sammenligner bedrifter og produkter/tjenester, og gjør seg informert. Over 50 % av beslutningsprosessen er i dag fullført før potensielle kunder snakker med en av dine salgspersoner.

Med inbound marketing blir du i stand til å selge til kunder slik de selv ønsker å kjøpe. Dermed øker du salget.

inbound marketing techweb

Slik fungerer inbound marketing

Fra avbrytende til hjelpsom markedsføring. Dette oppnår du via følgende fire trinn:

01

Tiltrekk riktig trafikk til nettsiden

Med nyttig og relevant innhold bygger du tillit hos målgruppen og står frem som en tankeleder. Ved å utnytte verktøy som fagblogg, topic clusters, SEO, sosiale medier og betalt trafikk tiltrekker du den type trafikk som gir flere kunder og økt salg.

02

Konverter riktige besøkende til leads

Via landingssider tilbyr du innhold av høy verdi (e-bøker, sjekklister, webinar, videoer, el. l.) i bytte mot kontaktinformasjon. Slik konverterer du besøkende til leads.

03

Selg til riktige kunder

Via automatisert og skreddersydd e-post følger du alle leads opp til enhver tid, basert på brukerdata. Når potensielle kunder har vist digital aktivitet som tilsier at de ønsker å bli kontaktet, tar salg over og gir dem en personalisert kjøpsopplevelse som gir henrykte betalende kunder.

04

Skap kundebegeistring og få lojale ambassadører

Når du bygger sterke og varige relasjoner med kundene dine, høster du gevinsten i form av fantastiske merkevareambassadører. Inbound marketing posisjonerer din bedrift som en ressurs for kundene dine, slik at de deler ditt innhold og dine produkter eller tjenester med sitt nettverk.

Kunderesultater

dualog resultater techweb

BRANSJE

Software (SaaS) og industri

UTFORDRING

Dualog ønsket seg en forutsigbar tilnærming til nye leads og samtidig etablere en posisjon som tankeleder.

RESULTAT

350% økning i antall leads og 175% økning i organisk trafikk.

Proviso resultater techweb

BRANSJE

Software (SaaS)

UTFORDRING

I 2016 startet Proviso med inbound marketing. Etter ett år uten å være fornøyd med sin daværende samarbeidspartner, valgte de Techweb.

RESULTAT

På ett år har vi tredoblet den organiske trafikken til nettsiden. I tillegg har vi jobbet med betalte kanaler og optimalisering av nettsiden. Dette har ført til en økning i nye leads på 365%.

Gratis e-bok:

Din guide til inbound marketing

Lær hvordan du kan få mer trafikk, flere leads, økt salg og sterkere merkevare gjennom inbound marketing.

Last ned e-boken
last ned e-boken om inbound marketing

Slik hjelper Techweb deg

Å sette i gang med inbound marketing handler om mer enn å velge én digital markedsstrategi fremfor en annen. En riktig satsning på inbound omfatter en strategisk kombinasjon av kunde- og konkurrentanalyse, nettsideoptimalisering, marketing automation, SoMe- og e-postmarkedsføring, leadsgenerering og salgsutvikling. Vi bistår med alt, og deler samarbeidet inn i tre faser.

Fase 1: Strategi

Formålet med strategifasen er å utføre en analyse av din nåværende markeds- og salgsorganisasjon, identifisere ønsket posisjon og definere veien dit. Vi lager også en strategi for kampanjer og målsetning. Samtidig ser vi konkret på hvilket innhold som må produseres for nettopp å engasjere, hjelpe og aktivere dine personas.

Fase 2: Iverksettelse

I denne fasen iverksetter vi strategien og setter opp den tekniske plattformen i tråd med dette. Vi oppretter blogg og produserer den første kampanjen. Videre sørger vi for at alle involverte parter får nødvendig opplæring, og vi tilrettelegger for at markeds- og salgsavdelingen effektivt jobber sammen mot felles mål.

Fase 3: Kvartalssykluser

Når alt det tekniske er på plass og første kampanje er lansert, er det vår jobb å sørge for at alt går slik det skal. Vi fortsetter med løpende produksjon av innhold og inbound-kampanjer i tråd med angitte KPI-er. Med data i bunn høster vi hele tiden ny kunnskap og innsikt, som gjør oss i stand til å optimalisere strategien fortløpende og gjøre nødvendige kursjusteringer ved inngangen til påfølgende kvartal.

Dette sier kundene våre

Ofte stilte spørsmål

 • Hvordan kan dere skrive godt og troverdig innhold på vegne av oss?

  Våre innholdsskribenter gjør grundige fagintervjuer med relevant personell i din bedrift, og skriver bloggartikler og premiuminnhold basert på dette.. Alt av tekstinnhold kvalitetssikres og godkjennes av dere før publisering. I tillegg gjør vi intern research og utfører detaljert konkurrent- og næringsanalyse for å få dybde- og breddeforståelse av bransjen/markedet dere opererer i.

 • Hvor mye tid må vi legge ned i samarbeidet?

  Anslagsvis 6 til 8 timer per måned. Dette inkluderer bidrag til innholdsproduksjon, ukentlige møter (via videokonferanseverktøy) og løpende samarbeid.

 • Hva koster inbound marketing?

  Beste praksis for vekstbedrifter er gjerne å sette av 10–15 prosent av inntektene til markedsføring. Typisk investerer våre kunder et sted mellom 45 000 til 95 000 kroner per måned, avhengig av hvor høye vekstambisjoner bedriften har, og hvor mye innhold som må produseres for å nå målene som settes.
  Kikk her for å lære mer

 • Hvor lange kontrakter binder vi oss til?

  Ingen langsiktige kontrakter. Vi opererer på 3-måneders basis, med tilhørende operasjonelle gameplans. Vi utarbeider lengre strategiske planer, men vi ønsker ikke å binde deg til disse.

 • Hvilken ROI gir inbound marketing?

  Inbound marketing hjelper deg med å øke trafikken på nettsiden, og gir deg flere kvalifiserte leads, høyere konvertering og en sterkere merkevare. Bedriftsspesifikk avkastning er avhengig av nøkkeltallsdata som blir etablert ved oppstart (f. eks. lengden på gjennomsnittlig salgssyklus, gjennomsnittlig inntekt per ny kunde, osv.)

 • Hvordan kommuniserer dere resultatene/progresjonen?

  I ukentlige samtaler diskuterer vi tidligere og kommende tiltak og resultatene av disse. Hvert kvartal går vi gjennom og vurderer fremgangen og justerer kurs ved behov. I tillegg får du døgnkontinuerlig tilgang til et dashboard med sanntidsdata knyttet til utvalgte KPI-er.

 • Hvor lang tid vil det ta før vi ser resultater?

  Inbound marketing er en langsiktig satsning som innebærer en betydelig investering – ikke bare i form av løpende kostnader, men også interne ressurser, tidsbruk og endringsvilje. Resultatene avhenger veldig av ditt utgangspunkt og din investering. Generelt ser man gode resultater etter 6–8 måneder.

 • Hvor kjapt kan vi komme i gang?

  Typisk i løpet av 3-5 arbeidsdager. Men, vi er adaptive.

Vil du vite mer om inbound marketing?

Lurer du på om inbound marketing er rett strategi for virksomheten? Book et tidspunkt rett i min kalender eller benytt deg av kontaktskjema, så lover jeg å gi deg en ærlig vurdering.

Knut Pedersen - Inbound marketing- og forretningsrådgiver

Knut Pedersen
CEO / senior forretningsrådgiver

+47 93 088 164   knut@techweb.no

Vi tror disse artiklene
passer for deg.