<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=241066823005528&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Er chatbots verdt investeringen?

Eksperter og forskere spår at hele 95 % av bedrifter vil håndtere all sin kundedialog uten mennesker innen 2025. Altså om bare litt over sju år. Bedrifter i alle størrelser og i alle bransjer og markeder bør kjenne sin besøkelsestid og gå i gang med chatbotteknologi nå – for å posisjonere seg for fremtiden.

Ingen kan med sikkerhet si hvordan fremtiden vil se ut. Men én ting er sikkert: Skal dere som bedrift opprettholde konkurransedyktigheten i årene fremover, må dere være der kundene er. Chatbots hjelper dere i hvert fall med å komme nærmere kundene.

Det å være tidlig ute med å dra nytte av chatbots i kundedialogen – og utnytte teknologien riktig – vil gjøre dere godt rustet for den stadig økende digitaliseringen av samfunnet, forbrukervanene og kjøpsreisen.

I en tid da det kan være vanskelig for virksomheter å skille seg ut på produkt og pris, er det selve kundeopplevelsen som står igjen. Forventningene til kundeservice har, som det meste annet med kjøpsreisen, endret seg radikalt. Derfor vil nøkkelen til en bedrifts suksess fremover ligge i evnen til å skape fantastiske kundeopplevelser.

Når dere tar i bruk chatbots i kundebehandlingen, gjør dere mer enn bare å “lage en chatbot”; dere lanserer en helt ny strategi for kommunikasjon og dialog med kundene.

Chatbots handler om å gjøre livet enklere for kunden. Når dere vurderer å lage en chatbot, er det viktig å sette forventningene riktig hos brukerne, slik at de er klar over hvilke oppgaver chatboten kan løse, og hvilke begrensninger den har.

Dessuten må dere definere hvilke kundebehov chatboten skal dekke, og om dere har riktig teknologi til å gjøre dette. Det er først når kundene tar i bruk chatbot-tjenesten istedenfor tradisjonell kundebehandling at dere vil se avkastning på investeringen – i form av effektivisering og kostnadsbesparelser.

New call-to-action

Bilde av Knut Pedersen
Skrevet av Knut Pedersen
For uten om å være utdannet dataingeniør og inbound sertifisert, er Knut gründer og daglig leder i Techweb. Han er barnefødt optimist og har alltid en positiv tilnærming til menneskene rundt seg. I Techweb hjelper han kundene med digital strategi, design og forretningsrådgiving.

Du er kanskje også interessert i: