<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=241066823005528&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5 tabber du ikke har råd til å gjøre med et redesign av hjemmesiden

Det er ingen hemmelighet at et redesign av hjemmesiden kan være en utmattende affære. Faktum er at en profesjonell hjemmeside er kostbar og ressurskrevende å lage.

Men går dere frem på riktig måte og unngår de typiske skjærene i sjøen, vil hele prosessen bli både lærerik og lønnsom.

Her er 5 stygge feil mange bedrifter gjør når de skal få laget en hjemmeside som skal levere langsiktige resultater:

 

1. Dere tar et redesign av hjemmesiden – uten tanke for strategi

Se for deg at du i over et år har gått og planlagt et luksuscruise. Skipet er splitter nytt, og det er digert. Så ser du for deg at du går om bord, bare for å oppdage at alle fasiliteter og alt av mannskap mangler, og det er ingen planlagte stopp på ruten.

Det er dette mange bedrifter gjør med hjemmesiden sin. De lager en nettside som er direkte vakker å se på, men som ikke har mye å skryte av under overflaten.

Med en stødig strategi for nettsidedesignet i bunn, og ved å holde fokus gjennom hele utviklingsprosessen, får du et ferdig produkt som ikke bare tar seg bra ut, estetisk sett – men som konsekvent driver trafikk, genererer flere kvalifiserte leads og skaper salg.

 

2. Dere bruker «kjøpebilder» på hjemmesiden

Det er noe med stock-bilder (fotoer fra bildebanker) som ikke inngir tillit hos de besøkende på hjemmesiden. Overdrevne, blendahvite smil over hele fjøla. Fotoene har ikke den dybden og autentisiteten som kjennetegner ekte omgivelser og situasjoner, og det er bare så tydelig at de er iscenesatt i et studio.

Vi anbefaler at dere bruker originalbilder på den nye hjemmesiden. Det skader så absolutt ikke å få hjelp av en proff fotograf til å ta portretter eller situasjonsbilder av folk i arbeid.

Ikke alle bildene må være plettfrie. Faktisk er det ofte de små feilene som viser at bildene dine er autentiske. Så det er slett ingen grunn til å fylle hjemmesiden med pregløse kjøpebilder som oser av «lettvint løsning».

Det er ikke lettvinte løsninger du vil at merkevaren din skal assosieres med.

 

3. Dere bygger ikke en mobiltilpasset hjemmeside

Mobile enheter blir viktigere og mer enerådende for hver dag som går. I dag er det faktisk slik at hele 50 % av alle søk i Google kommer fra mobile enheter som nettbrett og smarttelefoner.

Google opererer med ulike parametere for hvordan de kommer frem til det mest relevante søketreffet. Den nye algoritmen som trådte i kraft 21. april 2015, gir tilleggspoeng til mobiltilpassede nettsider. Disse kommer da høyere opp i de organiske søkeresultatene.

Sagt på en annen måte: Har du en nettside som ikke er mobilvennlig, straffes du av Google.

Derfor: Velg en nettsideleverandør som har spisskompetanse i både det tekniske og det innholdsmessige. Det finnes flust av webutviklere som er i stand til å lage feiende flotte hjemmesider, som de selger inn som den reneste Bugatti Veyron. Men tar du en titt «under panseret», vil du fort oppdage at maskineriet ikke står i stil med karosseriet.

Hva hjelper det med en rålekker superdoning hvis yteevnen er å sammenligne med en daukjørt Skoda fra 70-tallet?

 

4. Dere gidder ikke å lage bra nok innhold

Faktum: Uten relevant og verdifullt innhold er redesignet av hjemmesiden penger ut av vinduet.

Det er først og fremst solid innhold og strategisk utforming som gjør at potensielle kunder oppdager nettsiden din. Ikke et prangende design som gjør null og niks for synligheten i søkemotorer. Når Google skal rangere en nettside i sine søkeresultater (SERP), legger de i dag vekt på fem hovedkriterier.

Tillit: Hvor stor tillit har Google til hjemmesidens innhold, og til ditt domene?

Relevans: Hvor relevant er innholdet på hjemmesiden, i forhold til søkekriteriet?

Originalitet: Hvor originalt er innholdet på hjemmesiden, sammenlignet med andre hjemmesider?

Popularitet: Hvor populær er hjemmesiden din sammenlignet med andre?

Brukeropplevelse: Hva slags brukeropplevelse får de besøkende på din hjemmeside målt opp imot andre nettsteder?

Invester i å få produsert innhold av aller høyeste kvalitet. Innhold som er bemerkelsesverdig, i ordets rette forstand. En av de beste måtene å trekke trafikk inn til hjemmesiden, er å opprette en bedriftsblogg og legge ut artikler ukentlig. Dermed tilfører dere nettsiden hele tiden ferskt innhold, noe som optimaliserer den mer og mer for søkeord.

 

5. Dere lager hjemmesiden som dere lager en brosjyre

Hvis du har vært i forretningslivet en stund, vet du sikkert hva som kreves for å lage en skikkelig bra brosjyre. Men å lage en hjemmeside som leverer varene, er noe helt annet enn å få laget en brosjyre.

En hjemmeside av ypperste kvalitet er et av bedriftens kraftigste salgsverktøy. Lag innhold, CTA-er og verdifulle tilbud spisset mot behovene dine besøkende har. Lag en hjemmeside som er engasjerende og interaktiv, og som du oppdaterer jevnlig. Dermed vil potensielle kjøpere komme tilbake igjen og igjen.

Bedriftens hjemmeside har et kjempestort potensial til å tiltrekke en drøss med leads og skape salg. Clouet er at dere leverer kvalitet for brukeren. Sørg for å få utviklet en intuitiv hjemmeside, hvor de besøkende på et par sekunder innser at de har kommet til riktig sted.

Bruker du ressurser på å lage et nettsidedesign som spiller på lag med brukeropplevelsen, vil budskapet gå rett hjem hos målgruppen din. Hva tror du det vil gjøre for trafikktallene, leadsgenereringen og salget?

 

Gratis sjekkliste: Redesign av nettsiden

 

LES OGSÅ:

Bilde av Knut Pedersen
Skrevet av Knut Pedersen
For uten om å være utdannet dataingeniør og inbound sertifisert, er Knut gründer og daglig leder i Techweb. Han er barnefødt optimist og har alltid en positiv tilnærming til menneskene rundt seg. I Techweb hjelper han kundene med digital strategi, design og forretningsrådgiving.

Du er kanskje også interessert i: